Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Zaskakujące tofu : ponad 80 smacznych i łatwych w przygotowaniu potraw

Autor: Białołęcka-Kobyra, Mariola.




Łatwe do przyrządzenia i korzystne dla zdrowia tofu jest jednym z najbardziej intrygujących produktów spożywczych na Ziemi. Można z niego przygotować mnóstwo potraw o ciekawym smaku i konsystencji. Tofu może zastąpić twaróg, śmietanę, jogurt, ser oraz jajka w większości potraw. Tutaj jego zaletą jest łatwość i szybkość zastosowania, nie trzeba niczego ubijać, ucierać, wystarczy mikser i

odrobina wyobraźni, i mamy pyszne ciastka, ciasta, kremy, musy, dipy, sosy i wiele innych potraw. Wypróbujcie "Mus amaretto", "Creme brulee z tapioki i tofu" oraz "Tartę czekoladową", a nie będziecie już chcieli jeść niczego więcej. Tofu jest też smaczne same w sobie, takie potrawy jak "Tofu z patelni", czy "Tofu glazurowane" są tego wspaniałym przykładem.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Mariola Białołęcka ; zdjęcia Jacek Białołęcki.
Hasła:Tofu - kucharstwo i przetwórstwo
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Gdańsk : Wydawnictwo "Czerwony Słoń", 2009.
Opis fizyczny:138, [2] s. : il. kolor. ; 22 cm.
Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 38570
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.