Zaskakujące tofu : ponad 80 smacznych i łatwych w przygotowaniu potraw
Łatwe do przyrządzenia i korzystne dla zdrowia tofu jest jednym z najbardziej intrygujących produktów spożywczych na Ziemi. Można z niego przygotować mnóstwo potraw o ciekawym smaku i konsystencji. Tofu może zastąpić twaróg, śmietanę, jogurt, ser oraz jajka w większości potraw. Tutaj jego zaletą jest łatwość i szybkość zastosowania, nie trzeba niczego ubijać, ucierać, wystarczy mikser i
odrobina wyobraźni, i mamy pyszne ciastka, ciasta, kremy, musy, dipy, sosy i wiele innych potraw. Wypróbujcie "Mus amaretto", "Creme brulee z tapioki i tofu" oraz "Tartę czekoladową", a nie będziecie już chcieli jeść niczego więcej. Tofu jest też smaczne same w sobie, takie potrawy jak "Tofu z patelni", czy "Tofu glazurowane" są tego wspaniałym przykładem.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Mariola Białołęcka ; zdjęcia Jacek Białołęcki. |
Hasła: | Tofu - kucharstwo i przetwórstwo Przepisy kulinarne |
Adres wydawniczy: | Gdańsk : Wydawnictwo "Czerwony Słoń", 2009. |
Opis fizyczny: | 138, [2] s. : il. kolor. ; 22 cm. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)