Zdrowe i smaczne żywienie osób z cukrzycą i ich rodzin
Jest to nowoczesny, bardzo przystępnie napisany poradnik, przedstawiający zasady współczesnego sposobu żywienia w cukrzycy. Znaleźć tu można odpowiedź na wiele pytań, które nurtują chorych i ich rodziny. Obszerną część książki stanowią przepisy kulinarne, dostosowane do polskich realiów, na smaczne i urozmaicone potrawy - od zupełnie prostych, codziennych, do wręcz wykwintnych, podawanych przy
szczególnych okazjach. Posługując się tymi przepisami można prowadzić, co warto podkreślić, tę samą kuchnię, zarówno dla osób z cukrzycą, jak i zdrowych członków ich rodzin.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | pod red. Jana Tatonia ; aut. J. Tatoń [et al.]. |
Hasła: | Cukrzyca - dietetyka Wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 1997 |
Opis fizyczny: | 444, [1] s. : rys., wykr. ; 17 x 23 cm. |
Powiązane zestawienia: | Medycyna Przepisy kulinarne Dieta, odżywianie |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)