Włoska sztuka dobrego gotowania = La scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene
Tytuł oryginału: "Scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene".
"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Odpowiedzialność: | Pellegrino Artusi ; przekład Tessa Capponi-Borawska i Małgorzata Jankowska-Buttitta ; [redaktor prowadzący Bożena Zasieczna]. |
Hasła: | 1801-1900 Kuchnia włoska Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana Kulinaria |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Muza, 2017. |
Opis fizyczny: | 509, [3] strony ; 24 cm. |
Uwagi: | Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 1891 r. |
Twórcy: | Capponi-Borawska, Tessa. (1959- ). Tłumaczenie. Jankowska-Buttitta, Małgorzata K. Tłumaczenie. Zasieczna, Bożena. Redakcja |
Odbiorcy: | Dorośli. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)