Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Włoska sztuka dobrego gotowania = La scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene

Tytuł oryginału: "Scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene".

Autor: Artusi, Pellegrino




"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.


Odpowiedzialność:Pellegrino Artusi ; przekład Tessa Capponi-Borawska i Małgorzata Jankowska-Buttitta ; [redaktor prowadzący Bożena Zasieczna].
Hasła:1801-1900
Kuchnia włoska
Książka kucharska
Publikacja bogato ilustrowana
Kulinaria
Adres wydawniczy:Warszawa : Muza, 2017.
Opis fizyczny:509, [3] strony ; 24 cm.
Uwagi:Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Powstanie dzieła:1891 r.
Twórcy:Capponi-Borawska, Tessa. (1959- ). Tłumaczenie.

Jankowska-Buttitta, Małgorzata K. Tłumaczenie.

Zasieczna, Bożena. Redakcja

Odbiorcy:Dorośli.
Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 50750
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.