Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Gruzińska uczta : podróż do kraju wina, biesiad i toastów

Autor: Apostolidis, Piotr




A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa bo niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje!
[Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog,

Winnica Wieliczka]

GRUZIŁSKA UCZTA to fascynująca podróż przez kraj biesiad, w którym nie ma wina bez jedzenia i nie ma jedzenia bez wina.

To opowieść o regionie, gdzie nic nie dzieje się bez wina - świat wina, gdyby nie Gruzja, byłby pewnie o kilka tysięcy lat młodszy. O gruzińskiej kuchni, ucztach do białego rana i radości z życia, której można się uczyć od Gruzinów.
- co się jada na gruzińskich suprach?
- czym się różni tradycyjna gruzińska metoda wytwarzania win od europejskiej?
- Jak zaprzyjaźnić się z Gruzinami?
- czy wino im jest starsze, tym lepsze?
- Jak zrobić czakapuli?

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Piotr Apostolidis.
Hasła:Turystyka winiarska
Winiarstwo
Winnice
Kuchnia gruzińska
Zabytki kultury
Gruzja
Przewodnik turystyczny
Adres wydawniczy:Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2019.
Opis fizyczny:286, [2] strony : fotografie ; 22 cm.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Podróże i turystyka
Powstanie dzieła:2019 r.
Powiązane zestawienia:Przewodniki turystyczne
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 61
ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 25

Sygnatura: 913(4) Gruzja
Numer inw.: 41807
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Wyp. nr 57
ul. Chełmżyńska 27/35

Sygnatura: 913(4) Gruzja
Numer inw.: 16679
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.