Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Dieta w walce z rakiem : profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie

Tyt. oryg.: "Les aliments contre le cancer ".

Autor: Béliveau, Richard.




Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych

badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.:
zielona herbata,
kurkuma,
soja,
gorzka czekolada.

Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Richard Béliveau, Denis Gingras ; [tł. z fr. Barbara Kocowska].
Hasła:Dieta
Nowotwór
Warzywa
Literatura kanadyjska
Adres wydawniczy:Warszawa : Oficyna Wydawnicza "Delta W-Z", [2006].
Opis fizyczny:213 s., [1] s. tabl. : il. kolor. ; 22 x 22 cm.
Forma gatunek:Książki . Publikacje popularnonaukowe.
Twórcy:Gingras, Denis.

Kocowska, Barbara. (1955- ). Tł.

Powiązane zestawienia:Dieta, odżywianie
Zdrowie
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 61
ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 25

Sygnatura: 61
Numer inw.: 42119
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.