Super proste gotowanie : nie więcej niż 6 składników
Tytuł oryginału: "Facilissimo ".
Tytuł grzbietowy: "Superproste gotowanie ".
Kuchnia prosta, a raczej superprosta. Oryginalność i wspaniałe smaki kuchni śródziemnomorskiej zamknięte w jednej książce. Mnóstwo przepisów, bardzo prostych w wykonaniu i zawierających nie więcej niż 6 składników. Od przystawek aż po słodkości, przez makarony, zupy, drugie dania z mięsa i ryb, nie wspominając już o pizzy i innych słonych wypiekach. Superproste gotowanie oznacza używanie niewielu,
ale za to właściwych produktów. Oznacza także ograniczanie marnotrawstwa i oszczędzanie czasu. Prosta kuchnia to pewna filozofia życia, która przede wszystkim czyni je lepszym. Odbiorcy:osoby, które cenią prostą kuchnię śródziemnomorską, wszyscy, którzy uwielbiają gotować szybko i smacznie. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: to skarbnica przepisów na potrawy zawsze pełne smaku i wartości odżywczych, przejrzysty układ ułatwia dobranie składników i korzystanie z przepisu, pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię,zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [przepisy Oxana Afanasyeva, Lorenza Alcantara, Matteo Bersellini, Licia Cagnoni, Silvia Censi, Manuela Conti, Marianna Franchi, Jenny Gallo, Gabila Gerardi, Patrizia Miceli, Sara Querzola, Barbara Torresan, Barbara Toselli, Lena Tritto, Rossella Venezia ; tłumaczenie Jan Nowak] |
Hasła: | Kuchnia regionalna Kuchnia włoska Włochy Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana |
Adres wydawniczy: | Kielce : Wydawnictwo Jedność, copyright 2017. |
Opis fizyczny: | 415, [1] strona : fotografie ; 28 cm. |
Uwagi: | Indeksy. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2017 r. |
Twórcy: | Afanasyeva, Oxana. Autor Alcantara, Lorenza. Autor Bersellini, Matteo. Autor Cagnoni, Licia. Autor Censi, Silvia. Autor Conti, Manuela. Autor Franchi, Marianna. Autor Gallo, Jenny. Autor Gerardi, Gabila. Autor Miceli, Patrizia. Autor Nowak, Jan. Tłumaczenie Querzola, Sara. Autor Torresan, Barbara. Autor Toselli, Barbara. Autor Tritto, Lena. Autor Venezia, Rossella. Autor |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)