

Francuski szef kuchni
Tytuł oryginału: "French chef cookbook, ".
Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek "Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano "w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji" - jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca - Julia Child - do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów.
Odpowiedzialność: | Julia Child ; przeł. Małgorzata Hesko-Kołodzińska. |
Hasła: | Kuchnia francuska Książka kucharska |
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2013. |
Wydanie: | Wydanie pierwsze. |
Opis fizyczny: | 516, [3] strony ; 21 cm. |
Uwagi: | Na okładce: Wszystkie przepisy z kultowego telewizyjnego show. Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. |
Twórcy: | Hesko-Kołodzińska, Małgorzata. Tłumaczenie |
Odbiorcy: | Dorośli. |
Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)