Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Francuski szef kuchni

Tytuł oryginału: "French chef cookbook, ".

Autor: Child, Julia




Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek "Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano "w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji" - jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca - Julia Child - do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów.


Odpowiedzialność:Julia Child ; przeł. Małgorzata Hesko-Kołodzińska.
Hasła:Kuchnia francuska
Książka kucharska
Adres wydawniczy:Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2013.
Wydanie:Wydanie pierwsze.
Opis fizyczny:516, [3] strony ; 21 cm.
Uwagi:Na okładce: Wszystkie przepisy z kultowego telewizyjnego show. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Twórcy:Hesko-Kołodzińska, Małgorzata. Tłumaczenie

Odbiorcy:Dorośli.
Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 641/642
Numer inw.: 55290
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

book


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.