Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska.W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.
Odpowiedzialność: | Zofia Wieczorek-Chełmińska. |
Hasła: | Drogi żółciowe - choroby - dietetyka Przepisy kulinarne Trzustka - choroby - dietetyka Wątroba - choroby - dietetyka |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2009. |
Wydanie: | Wyd. 2, (dodr.). |
Opis fizyczny: | 311 s. ; 15 x 21 cm. |
Uwagi: | Bibliogr. Indeks. |
Powiązane zestawienia: | Medycyna Przepisy kulinarne Dieta, odżywianie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)