Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy REMBERTÓW m.st. Warszawy

book
book

Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki

Autor: Wieczorek-Chełmińska, Zofia.




Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska.W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.


Odpowiedzialność:Zofia Wieczorek-Chełmińska.
Hasła:Drogi żółciowe - choroby - dietetyka
Przepisy kulinarne
Trzustka - choroby - dietetyka
Wątroba - choroby - dietetyka
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2009.
Wydanie:Wyd. 2, (dodr.).
Opis fizyczny:311 s. ; 15 x 21 cm.
Uwagi:Bibliogr. Indeks.
Powiązane zestawienia:Medycyna
Przepisy kulinarne
Dieta, odżywianie
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz

Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. nr 55
ul. Gawędziarzy 8

Sygnatura: 61
Numer inw.: 40759
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

bookbookbookbook


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.