Żywienie w chorobach nowotworowych
Sposób, w jaki się odżywiamy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania potraw lub zbyt bogata w tłuszcze dieta - powodują osłabienie naszej naturalnej odporności. Autorka podaie podstawowe zasady racjonalnego przygotowania posiłków, uwzględniając potrzeby osób, które zmagają się z chorobami nowotworowymi. Główną część książki stanowią przepisy na potrawy, które wspomagają układ odpornościowy.
Odpowiedzialność: | Zofia Wieczorek-Chełmińska. |
Hasła: | Kucharstwo dietetyczne - wydawnictwa popularne Nowotwory - dietetyka - wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, cop. 2006. |
Opis fizyczny: | 231 s. ; 15x21 cm. |
Uwagi: | Bibliogr. s. 224-[225]. - Indeks. |
Powiązane zestawienia: | Medycyna Dieta, odżywianie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)