Żywienie w niedokrwistościach
Na niedokrwistość spowodowaną niedoborem żelaza choruje ok.40% naszego społeczeństwa. Główną przyczyną schorzenia są niedobory tego pierwiastka w diecie spowodowane niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie.
Odpowiedzialność: | Zofia Wieczorek-Chełmińska. |
Hasła: | Niedokrwistość - dietetyka - wydawnictwa popularne |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, 2008. |
Opis fizyczny: | 228, [1] s. ; 15 x 21 cm. |
Powiązane zestawienia: | Medycyna Dieta, odżywianie |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)